Regine

Regine Scholten studeerde rechten aan de Universiteit Utrecht. Zij startte haar carrière als bedrijfsjurist bij Getronics. Bij Getronics legde zij zich toe op arbeidsrecht, medezeggenschapsrecht en contractenrecht, met de focus op ICT.

Advocatuur

De overstap naar de advocatuur werd gemaakt in 1997. Bij Van Doorne in Amsterdam, toentertijd nog Trenité Van Doorne, ving zij haar werkzaamheden aan binnen de sectie arbeidsrecht. Na twee jaar wisselde zij naar de sectie ICT-recht. In die tijd heeft zij de Grotius specialisatie opleiding Informaticarecht met goed gevolg afgerond.

In 2001 ging Regine naar Rotterdam, waar zij als advocaat in dienst trad bij Loyens & Loeff. Tot mei 2008 was zij werkzaam binnen de sectie Technologie, Media en Procesrecht.

Wereldreis

Regine vertrok in 2008 met haar echtgenoot voor een wereldreis die een jaar zou duren. Afrika, Azië, Nieuw-Zeeland en Australië werden aangedaan. In mei 2009 keerde zij terug in Nederland.

BRIEQ

In 2009 startte Regine haar eigen kantoor en bouwde zij haar praktijk uit op het gebied van ICT-recht, e-commerce, bescherming van persoonsgegevens, contracten en algemene voorwaarden. Ook nam ze een (kantoor)hond, Hendrik. In 2016 zette zij haar kantoor voort onder een nieuwe naam: BRIEQ

hendrik-1-284138